Wednesday, April 10, 2013

PURE MARINE COLLAGEN (PMC)





Heboh pulak sekarang tentang PMC nih... aku pun start GOOGLE la cari apa itu COLLAGEN nih... apa itu grading.... apa itu sea weed a.k.a in BM rumpai laut daaa... apa itu RESIPI PMC nih.... dan yang paling penting khasiat dia. Yelah sebelum guna kita nak kena tahu tentang PMC ni secukup2nya.... macam dulu la kecoh seantero pasal the GOODNESS of TABITA nih.... aku pun tak habis google tentang dia... so la ni menyembur kat aku keNEGATIVEan TABITA nih... yang penting ORI ke TAK ORI hehehe jom aku hidangkan korang tengahari ni dengan isu PURE MARINE COLLAGEN (i)..... next post aku kongsi plak RESIPI berkaitan PMC ni. Nak tak....? 





hehehehehe (aku yg sedang weng...weng... wink... wink...!!!!)



Pure Marin Collagen Gred AAAA Hijau - 2x lebih tinggi khasiat drp PMC Purple Gred AAA

pmc hijau gred aaaa


Pure Marine Collagen Gred AAAA. Tu diaa...punya banyak A...melambangkan kebagusannya. Jenis PMC hijau ini dikatakan gred yang terbaik dari semua PMC lain sebab mengandungi klorofil yang tinggi. Tp tak ramai jual pmc hijau ni sebab sudah untuk didapati.  So time ada stok baik dapatkannya cecepat...huaa..propa sgtkan nampak sgt strategi pemasaran..tp mmg betul la...mmg susah nak dpt ni.

saya dah cuba yg gred hijau ni..rasa dia sama mcm pmc purple tu... mari kita belajar dengan lebih detail lagi psl pmc hijau ni..

Apa beza pmc pepel dengan pmc hijau? 
dah tentulah dari segi warnanya lah. tp pmc hijau ni bukan laa betul2 hijau...warnanya hijau seakan purple...dan agak keputihan...cam ne nak describe..tgk gamba jelah..senang..bila dah rendam dia seakan warna kelabu.

pmc hijau  bukan sahaja kaya dengan kolagen dan antioksida serta zat-zat lain yang amat diperlukan oleh tubuh seperti protien, zat besi, kalsium, vitamin B kompleks, omega-3, iodin, magnesium dan zink untuk penjagaan kesihatan dan kecantikan.. malah gred 4A kaya dengan KLOROFIL. 

Apa tu Klorofil? 
Pada asasnya klorofil ialah pigmen hijau pada tumbuhan dan sangat penting dalam proses fotosintesis dimana ia menukar tenaga cahaya matahari kepada makanan dan tenaga pada tumbuhan.

Jadi apa kebaikannya kepada manusia?
Klorofil dalam PMC sangat kaya dengan 
Zink ~ menggalakkan kesihatan yang baik
Selenium ~ melindungi dan memperbaharui sel2 tubuh manusia.
Vitamin E ~anti penuaan, melicinkan kulit dan mencerdaskan otak.
Vitamin C ~ melembabkan kulit, meningkatkan daya tahan terhadap penyakit dan mencergaskan badan.
Vitamin A ~ Memperkuatkan fungsi jantung dan penglihatan
Omega-3 ~ Melicin & menganjalkan kulit.

Dengan gabungan zat yang ada dalam PMC berserta dengan kehadiran klorofil, PMC gred ini mampu:-
1. Memperbaiki luka atau lecet.
2. Membersihkan jaringan-jaringan tubuh manusia.
3. Membersihkan darah.
4. Membantu hati untuk menghasilkan sel darah merah. Orang yang sihat mempunyai lebih banyak sel darah merah berbanding mereka yang sakit.
5. Membersihkan organ dalaman manusia.
6. Meningkatkan kekebalan tubuh terhadap radikal bebas.
7. Melancarkan peredaran darah.
8. Memperbaiki sistem pencernaan, saluran kencing dan sistem pernafasan.
9. Anti barah.
10. Anti keradangan.
11. Kaya dengan antioksida - awat muda.
13. Melawaskan pembuangan air besar.
14. Memperbaiki masalah anemia (kekurangan sel darah merah)
15. Sangat baik untuk mereka yang kurang makan sayur.
16. Meningkatkan kadar oksigen dalam darah.
17. Mencerdaskan otak.
18. Melicin, melembab dan menganjalkan kulit dan seluruh bahagian badan.
19. Memperbanyakkan air susu. (bagi mereka yang baru bersalin)

Ia umpama gandaan dari gred yang sedia ada iaitu gred AAA (purple) dan gred AA (kuning). 

Perlu diingatkan.., oleh kerana khasiat pada PMC hijau adalah berganda dari yang purple.. makanya jgn la minom byk2. mkn 1-2 sudu besar pmc sekali hari dah memadai. 
haaaaa.....satu lagi  nak crite pasai makan pmc ni...Ada org makan collagen ni..dua tiga hari dah nampak kesan..ada org dah makan sebulan pon tak perasan2 lagi..apa kesan dia...so...utk mengoptimumkan kesannya dan untuk menjamin kandungan kolagen  antioksida serta zat dalam PMC meresap dan menjalankan tugasnya dengan sempurna, makan kite perlulah:


1. MESTI minum 3 liter air (ukuran 3 botol air mineral besar) sehari.., kerana PMC ni akan menyerap air dalam badan untuk membersihkannya dari garam, gula, kolesterol yang berlebihan. Jika anda kurang minum air, kulit anda akan kering dan tidak halus. 
2. KURANGKAN minum minuman berkafien seperti kopi, nescafe, teh, minuman bercoklat dan cola kerana bahan kafien ini menghalang badan kita dari menyerap zat pada PMC. kalau nak jugak2 minom..maka jarakkan waktu pengambilan pmc tu dlm 2-3 jam..kasik khasiat pmc diserap badan dulu...contohnya kite mkn la pmc tu dlm jam 7pagi...kol 10 pagi tu..boleh laa minom teh or kopi..tp kalo boleh..jgn minom terus.



3. KONSISTEN dalam mengambil PMC. Bukan hari ni minum, esok tak pas tu lusa sambung balik. PMC ialah bahan semulajadi. Ia tidak mempunyai lemak untuk disimpan oleh badan. Khasiatnya akan diserap dan  digunakan oleh badan sepenuhnya pada hari ia di ambil. Badan kita bukan seperti PETI SIMPANAN yang akan menyimpan zat2 tersebut. Jadi, kalau nak cepat cantik, cepat mulus, .. minumlah PMC anda setiap hari pada waktu yang tetap. 

Tanda-tanda PMC berkesan ialah..
1. Kerap buang air kecil.
2. Lawas membuang air besar.
3. Bau badan hilang.
4. Ketagihan terhadap minuman berkafien berkurang/hilang.
5. Terasa amat segar semasa bangun pagi.
6. Tiada lagi sakit2 badan.
7. Kulit menegang dan kesan penuaan beransur hilang.
* Kesan2 di atas hanya akan berlaku jika anda minum banyak air. Kurangkan minum minuman berkafien

 



Kita ulang siar lagi  kenapa kita perlu mkan Ibu Collagen Asli Dari Rumpai Laut :-



  • 100 gram collagen asli bersamaan 100,000mg collagen. Jika anda perhatikan dalam produk ready made hanya ada 500mg-3000mg collagen sahaja 1 sachet. Kini anda boleh dapatkan 100,000mg collagen dengan harga yang MURAH!!!
  • Anda bukan sahaja boleh minum collagen ini mengikut rasa yg anda inginkan (boleh letak sunquick atau apa2 perisa yg anda nak, saya suka letak rebina je..rasa manis masam tu menghilangkan rasa laut pmc..esp yg hijau or pepel), malah boleh dibuat MASK pada wajah anda. nak buat mask kalu jgn letak perisa masa masak..nak minom baru letak.
  • *Nilai nutrisi kolagen 10X ganda lebih tinggi daripada SIRIP IKAN YU...sian ikan yu dah nak pupus...dah la mahal..
  • *Khasiatnya sama seperti SARANG BURUNG LAYANG-LAYANG yg mahal ratus2 tuu..
  • *24% Kolagen nya bersamaan 2 keping SARANG BURUNG LAYANG-LAYANG.
  • *Kalsium 37 kali lebih tinggi daripada hati ikan.
  • *ANTIOKSIDA 55OX lebih kuat dari vitamin C.
  • *VITAMIN A 40X lebih hebat dari Beta Carotine atau 638 kali lebih hebat dari daging lembu.
  • *PROTEIN 21X lebih banyak dari susu.
  • *OMEGA 3 dan OMEGA 6 – 2326X lebih banyak dari ikan.



tunggu apa lagi? jomm la beli...hihiii

bahaya merkuri dalam kosmetik korang boleh baca kat BLOG Dr.Zubaidi yer...
Post a Comment