Tuesday, April 16, 2013

Baby Wearing : Ring Sling vs. Baby Wrap. Korang Prefer Mana?



 cara daftar pr1ma 

PR1MA registration for



Saje yang dekat atas tu aku nak iklan kat korang pasal PR1MA hehehehe.... korang layak ke? Rasa-rasa kalau korang layak tu apa tunggu lagi APPLY ajelah.... 
(korang klik kat pic KELAYAKAN tuh....)




Ok... sekarang aku nak story morry ngan korang pasal Baby Wearing: Ring Sling, vs. Baby Wrap nih..... so kat sini korang boleh la buat perbandingan ikut kesesuaian korang. yang mana korang rasa selesa hehehe... ok kita mulakan dengan jenis2 baby wearing beserta gambar (untuk memudahkan korang dapat CLEAR PICTURE...)



Saya tampilkan beberapa RING SLING ta daaaa.... dan gayanya sekali... nong neng nong neng...!!

  

Baby kecil yg sedang tiduuuurrrr


 

baby besar pun boleh.... 

 

haaa... tengah buat apa tu Baby? kikiki 


 

selesa kannnn.....

Apa itu RING SLING? Ring Sling adalah:

  • RS ialah salah satu carrier atau alat memudahkan parent untuk mengendong bayi/anak. 

  • RS ni merupakan carrier yang telah ditambahbaik daripada penggunaan kain batik atau sebarang kain yang digunakan oleh ibu bapa (nenek moyang kita) sejak beratus tahun dulu lagi. 

  • Diperbuat daripada sehelai kain yang panjangnya dari 1m - 1.5m (68"-80").Juga menggunakan 2 ring untuk mengikat kain sling tersebut. 

  • Dikenali sebagai one shoulder carrier sebab berat baby tertumpu pada sebelah bahu sahaja.

Now kita berubah pulak topik ke jenis yang ke-2 Baby Wrap... lebih kurang je TAPI kita tengok cmana gayanyer...

 

takde ring/cincin kan....

 

walaupun baby anda kecil masih selamat dalam BABY WRAP niihhh...

 
Kembar pun selamat di dalam dakapan Mommy.....

 

Haaa... tengok dia dok kat belakang Mommy pun hokaayyy!!!

  
Yeaayyyy... Daddy pun boleh carry baby in safe....

 

Ha... last pic untuk baby wrap.... so BERANI atau tidak? kikikiki Sekarang kita faham sikit apa itu BABY WRAP nih.... compare tu BS .

Korang nak baca lebih lanjut tentang BS nih? Jom klik kat blog nih.... 


BEZA RS dan BW adalah :

  • RS meletakkan bebanan di satu bahu sahaja; manakala
  • BW meletakkan bebanan bayi di kedua-dua bahu...

Post a Comment