Wednesday, April 10, 2013

Resipi Rumpai Laut / Resipi Sea Weed / Resipi COLLAGEN

Dah banyak baca tentang PURE MARINE COLLAGEN kan... la ni saya kongsikan post-post berkaitan cara nak mempelbagaikan masakan rumpai laut ni. Takdelah loya je tekak dok makan agar2 rumpai laut jer kan.... jom satu persatu kita cuba try test tengok... yang mana berkenan kat tekak kita!!! hehehehe




ni yang biasa kita try kan... AGAR-AGAR / Nata de coco COLLAGEN

krang boleh boh rasa strawberry, gula melaka, sarsi, sunquick kekekeke


ni pulak korang try buat KERABU RUMPAI LAUT... sedapppp!!!

 
   




Ha.... yang ni BEST... rugi tak cuba kepada penggila TEGAR sup...(any kind of soup)... nyummm nyummm nyummm

  





Ini pulak untuk breakfast kan... si pencinta SEAWEED ni makan/minum dengan susu DUTCH LADY gitew.... (i minum seaweed bersama JUS DELIMA CEASAR)...



  




Warrrggghhhh ada jugak yang buat SEAWEED puding / cocktail pun nyum... nyum... nyum...


  



Ini pun sedap jugak nampaknya...... kikikikiki 


 




Haaaaa yang ini paling terkesan di tekak saya lah.... kalau namanya sup memang la sedaaaapppp!!!! Bahanbahan kat dalam dia pun nampak menarik sangat...!!!

  






Haaaaa asyik makan jer nanti tercekik pulak kan.... apa kata saya jamu korang sumer dengan fresh juices / pure marine collagen... not bad nampak sedap di situuuu....!!!


 
 
 So.... yang mana menjadi pilihan untuk resipi SEA WEED kita yer.... tepuk dada tanya selera laaahh..



"selamat menjamu & menikmati rumpai laut anda"
Post a Comment